Geschiedenis

Voordat Wout Kist en Gerrie Wirdum-Kist in 2004 Vechtsportcentrum Wout Kist in Beusichem openden, waren zij fervent beoefenaars en trainers van diverse vechtsporten. Wout en Gerrie zijn al jarenlang bekend en alom gerespecteerd in de vechtsportwereld. Nu runnen zij samen het vechtsportcentrum in Beusichem.


Vechtsportcentrum Wout Kist te Beusichem

Het vechtsportcentrum is dus ontstaan uit de ambitie van Wout en Gerrie. Na jarenlang zelf vechtsport beoefend te hebben en training gegeven te hebben op diverse locaties, is uiteindelijk het vechtsportcentrum in Beusichem geopend. Samen runnen Wout en Gerrie vanaf 2004 Vechtsportcentrum Wout Kist; een sportschool gespecialiseerd in vechtsporten.

Door de jaren heen is het vechtsportcentrum gegroeid naar een sportlocatie met twee ruime dojo’s, een professionele ring, ruime kleedkamers, vijftien stootzakken, een krachthonk, een gezellige huiskamer en ruime parkeergelegenheid voor de deur. Dit maakt Vechtsportcentrum Wout Kist Beusichem een van de grootste, best uitgeruste vechtsportcentra van de regio en één van de mooiste van Nederland.

OPENINGSTIJDEN

MaandagGesloten
Dinsdag18.45 - 21.15
Woensdag17.45 - 20.15
Donderdag18.45 - 21.15
Vrijdag17.45 - 20.15
Zaterdag10.45 - 12.15
ZondagGesloten

Wout Kist

Wout Kist was lang actief als official bij RINGS Holland en staat momenteel in de sport- en vechtschool bekend als trainer en coach. Dit is echter niet altijd zo geweest. Wout heeft zijn leven gewijd aan vechtsport. Naast een 9e Dan in Free Fight / MMA is Wout een Rijks-erkend leraar martial arts (MMA trainer/coach KSS 4, NOC*NSF). Hieronder lees je meer over zijn achtergrond in de vechtsportwereld.

Wout beoefende sinds zijn negende jaar diverse vechtsporten zoals Judo, Tae Kwon-do, Jiu Jitsu, Karate, Kickboxen en Jeet Kune Do. In de jaren ‘70 kwam Wout in aanraking met Free Fight wedstrijden. Hij was onmiddellijk verkocht. Charles Dumerniët (de uitvinder van Free Fight) richtte de Free Fight Federatie (F.F.F. voorheen Internationale Organisatie van Gevechtsporten, I.O.G.) op, waarvan hijzelf voorzitter werd. In 1994 nam Wout het voorzitterschap over van Charles.


In 1979 ging Wout bij de politie werken, waar al gauw bekend werd dat hij een vechtsportspecialist was. Ook binnen de politieorganisatie kon hij de vechtsport niet links laten liggen. In 1983 begon Wout Free Fight lessen te geven aan zijn collega-agenten. Op het Hoofdbureau van Politie te Utrecht richtte Wout in 1985 een Fitnesscentrum op. Behalve voorzitter werd hij, na het volgen van een interne opleiding, tevens Fitnessinstructeur bij de politie.


Daarnaast schreef hij regelmatig artikelen voor Vechtsportbladen zoals RING Sports magazine (column: Vechtsporttechnieken onder de loep) en diverse krachtsportbladen. Zijn ervaringen uit de krachtsport en fitness zijn een welkome aanvulling voor het huidige Vechtsportcentrum.


In de jaren die daarop volgden, gaf Wout Free Fight les en Kickboksles in Culemborg en omgeving. De laatste jaren trainde Wout regelmatig bij Chris Dolman (Pancration) in Amsterdam om zijn kennis actueel te houden. Sinds die tijd zijn de contacten en samenwerkingsverbanden met RINGS Holland en de sportschool van Chris Dolman en Thom Harinck zeer goed.

Gerrie van Wirdum

Iedereen die het Vechtsportcentrum in Beusichem heeft bezocht, is ongetwijfeld in aanraking gekomen met Gerrie. Ze is een van de drijvende krachten achter het vechtsportcentrum. Naast training en coaching is Gerrie verantwoordelijk voor de volledige ledenadministratie en vrijwel alle operationele zaken. Onderschat deze dame niet, want ook Gerrie heeft jarenlange ervaring in de vechtsport, zowel als beoefenaar als trainer. Lees meer over haar achtergrond in de vechtsportwereld.

Gerrie is een ervaren Kickbokster en Free Fighter. Ze begon in 1979 met Kickboksen bij Sportcentrum Van Asdonck in Breukelen. Hier heeft zij erg veel geleerd op het gebied van vechtsport van Richard van Asdonck.


In deze periode heeft zij meerdere keren deelgenomen aan wedstrijden, demonstraties en trainingen met andere sportscholen. Gerrie was nauw betrokken bij de opbouw van de Sportschool van Van Asdonck. In het begin als vrijwilligster, later heeft zij een aantal jaren als parttime kracht bij Van Asdonck gewerkt.


Ook Gerrie is betrokken bij de Free Fight organisatie RINGS Holland. In 1995 begon ze hier als vrijwilligster, sindsdien is ze samen met Wout betrokken bij alle grote door RINGS georganiseerde Vechtsportgala's. Verder heeft zij samen met Richard van Asdonck en Wout Kist meegewerkt aan de RINGS-lerarenopleiding.

In de jaren bij Sportcentrum Van Asdonck heeft Gerrie veel ervaring opgedaan in het lesgeven, ook aan de wedstrijdvechters. De wortels van de Stootzaktraining vinden hun oorsprong in Breukelen. De opgedane ervaring, het plezier en de goede resultaten die een dergelijke training met zich meebrengt, deed Wout en Gerrie besluiten deze Stootzaktraining op te nemen in het lesrooster. Dit blijkt een succes, want tot de dag van vandaag worden de stootzaktrainingen druk bezocht.


Ook nu nog verzorgt Gerrie de begeleiding van wedstrijdvechters. Dit gebeurt zowel in de sportschool met trainingen als langs de ring.