Stootzaktraining


De stootzaktraining in Beusichem is een van de populairste lessen (ook onder de vrouwen!). Het is een fantastische manier om kennis te maken met vechtsport, verschillende technieken en een gezondere levensstijl. De training richt zich op techniek, kracht en conditie. Hierdoor is de training een ware fatburner.

Meer weten over stootzaktraining?

Wil jij een stootzaktraining in Beusichem volgen? Neem dan contact op en volg een proefles. Wout en Gerrie zien je graag in het vechtsportcentrum.


Volg een proefles

Wat is stootzaktraining?

Tijdens een stootzaktraining oefen je technieken op een grote stootzak (bokszak) van 1.50m of 1.80m. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het juist uitvoeren van de technieken, in combinatie met kracht en conditie. Bij een stootzaktraining wordt er gebruik gemaakt van stootzakhandschoenen, een lichtere variant van de bekende bokshandschoen. Naast handschoenen kan er gebruik gemaakt worden van scheenbeschermers.

Hoe ziet een stootzaktraining eruit?

De les begint, net zoals alle andere lessen, met het groeten. Hierna wordt er gezamenlijk een warming-up gedaan. In de warming-up zijn ook rek-, strek-, kracht- en buikspieroefeningen opgenomen. Op deze manier kunnen blessures worden voorkomen en zal de lenigheid van het lichaam bevorderd worden.


Tijdens de stootzaktraining worden er verschillende technieken uitgeoefend op de grote stootzak. Zo komen onder andere kickboks-, muay thai- en bokstechnieken aan bod. Er wordt veelal in tweetallen gewerkt, die elkaar afwisselen; de ene houdt de zak vast, terwijl de ander actief sport.


Tijdens de les controleert de trainer op een juiste uitvoering van de oefening. Techniek, kracht en snelheid vormen belangrijke aspecten van de stootzaktraining. Tijdens de 1 uur durende les staat er motiverende muziek op.


De stootzaktraining is een intensieve training, geschikt voor zowel mannen als vrouwen, die zichtbare resultaten met zich meebrengt.