Kickboksen

Kickbokstraining in Beusichem is, net als de stootzaktraining, een populaire training. Kickboksen is goed voor de ontwikkeling van kracht, conditie, spieren en lenigheid. Je leert jezelf verdedigen en wordt zelfverzekerder. In de lessen leer je medesporters, de dojo en de trainers te respecteren.

Meer weten over kickboksen?

Wil jij kickbokslessen volgen? Neem een proefles en ontdek kickboksen! De kickboksschool in Beusichem is goed bereikbaar. Heb je vragen? Neem dan contact op.


Volg een proefles

Kickbokslessen voor vrouwen en mannen

Vechtsportcentrum Wout Kist Beusichem biedt kickbokslessen voor kinderen, dames en heren aan. De kickbokslessen zijn gemengde lessen, waaraan zowel mannen als vrouwen deelnemen. Voor de kinderen hebben wij speciale lessen, meer informatie hierover is te vinden onder Junioren vechtsport.


Zowel beginnende als ervaren vechtsporters kunnen bij Vechtsportcentrum Wout Kist Beusichem terecht om te trainen. Naast gezamenlijke kickbokslessen voor recreanten en ervaren vechtsporters, worden ook priv√©lessen kickboksen aangeboden. Deze training is ideaal voor wedstrijdvechters die hun technieken willen verbeteren. 


Tijdens de Kickbokslessen leer je diverse kickbokstechnieken, waaronder thaiboksen, boksen en kickboksen onder k1 regelgeving.

Hoe ziet een kickbokstraining eruit?

Na het groeten beginnen de Kickbokslessen met een warming-up en diverse rek- en strekoefeningen.


Tijdens de lessen worden diverse kickbokstechnieken getraind door elkaar op de handschoenen te slaan of door trap- en stoottechnieken op een stootkussen te oefenen. Sparren maakt een belangrijk deel uit van deze training. Tijdens het sparren zul je de technieken uitoefenen op een medesporter. Hierdoor zul je een goed gevoel krijgen bij de diverse technieken en kun je deze in de praktijk brengen. Sparren is geen verplicht onderdeel van de les. Wil je niet sparren?Dan is de stootzaktraining een goed alternatief.


Buikspieroefeningen en opdruk-oefeningen zijn een vast onderdeel van de les. Kickboksen levert een full cadio workout, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Het is de ideale sport voor een gezonde levensstijl.