Veteranen Vechtsport

Tijdens de veteranenles worden diverse vechtsportdisciplines gedoseerd en verantwoord beoefend. De les wordt afgestemd op de individuele vraag van de deelnemer(s). Om deze reden kan er ook in groepen getraind worden. Individuele krachttraining in het krachthonk is tijdens deze les ook mogelijk.


Veteranen Vechtsport wordt veelal beoefend door mensen met een verleden in de vechtsport of jongeren die op een rustige wijze kennis willen maken met de vechtsport.

Meer weten over veteranen vechtsport?

Wil je je aanmelden of ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op.


Volg een proefles

Waarom Veteranen Vechtsport?

Omdat “ouderen” nu eenmaal blessuregevoeliger zijn en zij een andere invulling van een verantwoorde training vragen, willen wij een vechtsportles voor deze steeds groter wordende doelgroep aanbieden. De training is minder prestatiegericht, maar uitermate geschikt voor het onderhouden en/of opbouwen van de conditie en vechttechnieken. Ook jongeren die op een voorzichtigere wijze willen kennismaken met vechtsport, zijn welkom in deze les.


Veteranen zullen in de meeste gevallen een vechtsport-achtergrond hebben. Ook wanneer je geen ervaring met vechtsport hebt, kun je aansluiten. Een mens is immers nooit te oud om te leren.

Vanaf welke leeftijd

Hoe oud (of jong) moet je zijn om mee te mogen doen met Veteranen Vechtsport? Dit uur is met opzet geen “40+ uur” genoemd, omdat mensen die net een paar jaar jonger zijn dan niet mee zouden mogen doen. “Je bent zo oud als je jezelf voelt” zegt men wel. Om die reden zal er steeds individueel beoordeeld worden of een deelnemer in deze groep valt en mee mag doen.