Krachttraining

Krachttraining is de perfecte aanvulling op vechtsport. Door gerichte krachttraining met gewichten en fitness kunnen de prestaties tijdens het beoefenen van vechtsport aanzienlijk verbeteren. Om deze reden integreren Wout en Gerrie diverse krachtoefeningen zoals buikspieroefeningen en opdrukken tijdens de vechtsport trainingen.


Voor ieder individu zijn er persoonlijke wensen. De ene persoon wil bijvoorbeeld sterker worden in de ledematen, om zo sneller en harder te kunnen stoten en trappen, terwijl voor de wedstrijdvechter krachttraining een uitstekend hulpmiddel kan zijn om verantwoord spiermassa op te bouwen of om af te vallen.

Meer weten over krachttraining?

Heb jij bepaalde doelstellingen of wil jij vechtsport aanvullen met krachttraining? Neem dan contact op of vraag het tijdens de lessen!


Volg een proefles

Krachttraining in ons krachthonk

Om de vechtsporters optimaal van dienst te zijn staan er in dojo 2 een krachthonk vol fitnesstoestellen, dumbells en halters. Hier is alles aanwezig voor een kracht- of cardiotraining. Elk deel van het lichaam kan gericht getraind worden.

Begeleiding

Wanneer je naast je vechtsportlessen ook krachttraining in Beusichem komt volgen, zul je in eerste instantie een rondleiding met uitleg van Wout of Gerrie krijgen. De krachttraining is een aanvulling op de vechtsport, zowel qua kracht als qua revalidatie na een blessure. Daarnaast hebben de meeste fitnesstoestellen in het vechtsportcentrum een afbeelding met daarop uitleg. Zo kun je altijd zien hoe het apparaat gebruikt moet worden.


Op verzoek kunnen leden een trainings- en voedingsschema aanvragen. Dit is speciaal op de persoon en diens doelstelling afgestemd. Uiteraard krijgt je bij een persoonlijk schema een duidelijke uitleg en begeleiding. Deze begeleiding is een belangrijke factor bij het gebruik van de attributen in het krachthonk! Aan een persoonlijk schema zitten extra kosten verbonden, die afhankelijk zijn van de beoogde doelen en de intensiteit van de begeleiding.