Junioren Vechtsport

Speciaal voor de jeugd geeft Vechtsportcentrum Wout Kist Junioren Vechtsport. Tijdens deze training maken kinderen kennis met verschillende stijlen van vechtsporten. Op deze manier kan het kind de vechtsport ontdekken, die het beste bij hem/haar past.


Om de veiligheid, discipline en het juiste sportniveau te garanderen, splitsen de junioren zich op in drie groepen, namelijk:

  • 6 tot en met 9 jaar
  • 9 tot en met 12 jaar
  • 12 tot en met 15 jaar

Meer weten over junioren vechtsport?

Heeft jouw kind een boost in zelfvertrouwen nodig? Kan jouw kind zelfverdediging gebruiken? Informeer naar de Junioren Vechtsport lessen en ontvang duidelijke uitleg over wat jij en jouw kind kunnen verwachten.


Volg een proefles

Junioren Vechtsport, wat is dat?

Het is een combinatie van diverse vechtsporten en lijkt in principe op een vorm van MMA voor kinderen. Het doel van Junioren Vechtsport is kennismaken met deze verschillende stijlen. Het is daarna aan het kind om makkelijk en weloverwogen een keuze te maken voor de vechtsport die hem of haar het beste ligt. Zie het als een soort “brugklas” in de vechtsport. Respect en discipline zijn belangrijke sleutelwoorden tijdens deze lessen.


In de praktijk zien we maar al te vaak dat een kind bijvoorbeeld op Judo gaat, een mooi pak aanschaft, terwijl na enkele maanden trainen blijkt dat het kind “altijd onder ligt” en het Judo niet leuk meer vindt. Misschien had hij of zij zich veel prettiger gevoeld bij de zogenaamde “staande technieken” van het Kickboksen, Karate of Taekwon-do. De “sterke punten” en aanleg voor een bepaalde stijl komen tijdens de Junioren Vechtsport lessen vanzelf naar voren.

Onderdelen van de les

Bij de Junioren Vechtsport worden de volgende sporten beoefend: Kickboksen, Boksen, Karate, Taekwon-do, Judo, Worstelen en Aikido. Daarnaast maakt zelfverdediging een belangrijk onderdeel uit van de les. Een doorstart op latere leeftijd samen met trainingsvriendjes of -vriendinnetjes naar één specifieke vechtsport zoals bijvoorbeeld Kickboksen, Judo of zelfs Free Fight / MMA, is daarna gemakkelijk te realiseren.


Iedere leeftijdscategorie krijgt qua technieken een aangepaste vorm. In geen geval vinden er technieken op het hoofd plaats of anderzijds risicovolle technieken (zoals bijvoorbeeld verwurgingen)!