MMA / Free Fight

In Nederland is Mixed Martial Arts (MMA) bijzonder populair. De MMA vechtsport wordt vandaag de dag door velen beoefend, zowel door professionele vechters als door recreanten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat MMA een Nederlandse uitvinding is. Van oorsprong staat MMA bekend als Free Fight, dat in het leven geroepen is door Nederlander Charles Dumerniët.


Wat is MMA / Free Fight?

Mixed Martial Arts is een allround vechtsport. Het is een mix van diverse NOC*NSF erkende vechtsporten, zoals karate, judo, worstelen, aikido, taekwondo en boksen. MMA maakt gebruik van de meest effectieve technieken van elke vechtsport en discipline. Dit betekent dat staande technieken gecombineerd worden met grondtechnieken. Op deze manier is er een perfecte zelfverdedigings- en wedstrijdsport ontstaan.

Meer weten over MMA / Free fight?

Wil jij Free Fight / MMA lessen volgen bij de MMA school in Beusichem? Kom dan een proefles volgen. Vechtsportcentrum Wout Kist biedt lessen aan voor mannen en MMA voor vrouwen. Neem gerust contact op voor meer informatie of meld je aan.


Volg een proefles

Voordelen van MMA / Free Fight

Door MMA maak je kennis met aspecten uit verschillende vechtsporten. Hierdoor word je een allround vechtsporter die een persoonlijke stijl van vechten creëert. Een Free Fighter hoeft geen kata's, poomsae's (stijlfiguren) en dergelijke te leren (hoeft geen opgedrongen vechtstijl te trainen) en bespaart zodoende veel tijd.


Je leert binnen korte tijd de beste, bruikbare basistechnieken uit bestaande vechtsporten. De sport is uitstekend geschikt voor vrouwen en kan tot op late leeftijd worden beoefend.

Hoe zien de MMA lessen eruit?

Doordat er zoveel technieken zijn, ziet vrijwel elke MMA les er anders uit. Er wordt altijd gestart met een goede warming-up en er wordt afgesloten met een cooling-down. Tijdens de MMA trainingen komen verschillende staande technieken en grond- en valtechnieken aan bod. Daarnaast zullen tijdens alle MMA lessen de buikspieren getraind worden en behoort ook opdrukken tot de standaard oefeningen.


MMA is uitermate geschikt als zelfverdedigingssport en perfect voor een betere conditie en gezonde levensstijl.